2007. december 18., kedd

Pörkölt

Tegnap este elmentünk Jens-szel Ninahoz (osztrák) és Nandahoz (indiai), akiket még régebben Chicagoban ismert meg, és most itt laknak Livermore-ban. Nina gulyást akart főzni, mert mindig azon megy a vita, hogy milyen is a gulyás. Persze én tudom, de ők valahogy másképp mesélik, mint amilyen igazából. De most kiderült a nagy titok. Amit a németek meg osztrákok gulyásnak hívnak, az valójában pörkölt! Nagyon finom volt, gyakorlatilag olyan, mintha otthon készült volna, csak nem gulyás, hanem pörkölt. Majd lesz ellenparti is, akkor én főzök. Gulyást.
Me egyébként Craig nagyon érdekeseket mesélt ebédnél, egyrésztazt mondta, hogy készülőben vannak új adatbázisok, amik az ISI egyeduralmát fogják megtörni (ez a tudományos hivatkozások adatbázisa, eddig egy intézet kezében volt az egész). A másik, hogy lassan leáldozóban van a hivatkozáshajhászó, impaktfaktort istenítő korszak. Hallott valami előadást, ahol azt mondták, hogy a DOE (aki minket is pénzel) elkövette azt a hibát, hogy csak a nagy impaktú újságokra ment rá, és most van olyan, hogy valaki 3-4 Science cikkel egy nagy nulla. Az a baj, hogy egy Science cikk kb. fél oldal, az igazi tudományt, a részleteket, azaz a lényeget nem lehet benne leírni. Azt mondta, hogy egy Science cikk igazából csak egy reklám, aminek az a célja, hogy felhívja az olvasók figyelmét egy területre, de emögött sok "normális" cikknek kell lennie, egyébként csak egy lufi az egész. És ez sajnos mostanában gyakran nem így van.
Aztán David adott a sütijéből mindenkinek, mert éppen azzal kísérletezik, hogy milyen paraméterek mellett lesz optimális... Mindenki egy kicsit őrült. :-)

1 megjegyzés:

panni írta...

Hát erre a faktorhajhászás-csökkenésre kíváncsi vagyok.. :) Sokan örülni fognak, hogy sok alacsony IF-ú cikkük van.. :D