Délután elmentem a konditerembe megint (tegnap is voltam, de az nem számít, mert a buliban valaki sajnos a kezembe nyomott egy tányért süteménnyel...). Most sem volt túl sok időm, mert utána Kaffeeklatsch-ra mentem, de holnaptól legalább fél órát akarok edzeni (ma is volt annyi), de inkább többet, és leginkább minden nap... Majd tudósítok.
A kávézás jó volt, egy csomó új arc tűnt fel a cikk kapcsán (megjelentünk a helyi lapban, ha még nem linkeltem volna be). Sok itt élő német, osztrák, persze az órára nem fognak járni, de beszélgetni lehet velük vasárnaponként.
6 megjegyzés:
Éljen Frau Peck.... és Gregoryt is üdvözlöm. A csoporttagok szólásra bírása a legszebb feladat. Mikor végre átlépik saját árnyékukat és hangot adnak ki, az a tanárembert mámoros diadalérzéssel tölti el. By the way....ez a felnőttkori nyelvtanulás leghatékonyabb módja. Once more: Es lebe Frau Peck und herzliche Grüsse auch an Gregory...
Pont most volt a rádióban egy gesztenyés riport. Ott is arról beszéltek, hogy valami hűtőházba kell elhordani a gesztenyét, mert különben hamar megbuggyan. Vagyis vigyázni kell. Szerintem a hűtőbe, vagy talán a mélyhűtőbe kell tenni. Valahogy csak el lehet tartani, mivel az utcai gesztenyések is télen és hosszú ideig árulják a sült-gesztenyét. Csocsi
Nagyon jó gesztenyét találtál, hogy még ennyi idő mulva is maradt benne ehető! Nálam a fridzsiderben már 3 nap mulva mind penészes!
Erika
Szeretném megjegyezni,hogy a kertünkben lehulló gesztenye még hetek múltán sem penészes!
Egy hibája van,hogy vad.
Hm, szerintem a gesztenyének az a legjobb, ha szárazon és szobahőmérsékleten van, mint a dió is. Persze a leszedés után ha hűtőházba teszik, aztán melegebbre, aztán hidegebbre, tuti "párásodik", és kész a rohadás. Szóval otthon kb. tálcán, újságpapírra kiteregetve érdemes tartani. Inkább töppedjen össze, mint penészedjen meg.
Jancsi! Lehet, hogy a vadgesztenyét fogyasztottd és ettől lett ilyen "vad" a humorod...
Megjegyzés küldése