Dinnyenapló
Már kiskoromban is imádtam a dinnyét. Most, hogy nagy vagyok (és doktor) eljöttem a Nagy Dinnyekutató Laboratóriumba a napfényes Kaliforniába. A baj csak az, hogy ez az Óperenciás tengeren, sőt, még az Üveghegyen is túl van, és mindenki, aki fontos nekem, otthon maradt... Nekik írom ezt a naplót.
tokeletes! A turos pie receptje: pie teszta: 2/3cup hideg vaj 2 cup liszt 4-5 tbsp hideg viz / vodka(!)/whiskey a lisztbe belevagdalod a hideg vajat es a vizet (opcionalisan alkohollal is lehet helyettesiteni, es friss kellemes izt ad) eldolgozod kezzel, kinyujtod es kibeleled a pie format pie toltelek: nem mertem le sosem .. csak kb, de nem lehet elrontani: 3 tojas szetvalaszt: feherjet magaban felverni sargajahoz pici cukrot (2-3 ek) hozza a turot (kb fel kg) osszekavar hozza a felvert feherje vaniliaaromat es mazsolat szoktam meg hozza tenni beleonteni a kibelelt pieformaba 400Fen 40perc +- 10.. amig barna nem lesz. felfujodik, de aztan visszamegy, es irto fincs! fenykepek a blogomon! puszi
es hatha ki akarod probalni az osziset is: 5-6-7 oszibarackot forro vizbe teszel, forralod kb 10 percig, lehutod, es lehuzod a hejjat felvagod, megcukrozod izles szerint, es vagy tapiocat vagy kemenyitot kavarsz bele (2-3ek) ezt beleontod es mar kesz is!
3 megjegyzés:
tokeletes!
A turos pie receptje:
pie teszta:
2/3cup hideg vaj
2 cup liszt
4-5 tbsp hideg viz / vodka(!)/whiskey
a lisztbe belevagdalod a hideg vajat es a vizet (opcionalisan alkohollal is lehet helyettesiteni, es friss kellemes izt ad)
eldolgozod kezzel, kinyujtod es kibeleled a pie format
pie toltelek: nem mertem le sosem .. csak kb, de nem lehet elrontani:
3 tojas szetvalaszt: feherjet magaban felverni
sargajahoz pici cukrot (2-3 ek)
hozza a turot (kb fel kg)
osszekavar
hozza a felvert feherje
vaniliaaromat es mazsolat szoktam meg hozza tenni
beleonteni a kibelelt pieformaba
400Fen 40perc +- 10..
amig barna nem lesz.
felfujodik, de aztan visszamegy, es irto fincs!
fenykepek a blogomon!
puszi
ja a pie tesztaja kb 2 kisebb pieformara eleg.. szoval ha csak egy piet csinalsz akkor felezd meg.. csak ezt tudom fejbol ;)
hihi
es hatha ki akarod probalni az osziset is:
5-6-7 oszibarackot forro vizbe teszel, forralod kb 10 percig, lehutod, es lehuzod a hejjat
felvagod, megcukrozod izles szerint, es vagy tapiocat vagy kemenyitot kavarsz bele (2-3ek)
ezt beleontod es mar kesz is!
Megjegyzés küldése